Dracht

Uit wiki.horsetycoon.nl

(Doorverwezen vanaf Fokken)
Ga naar: navigatie, zoeken

Om te kunnen fokken moet allereerst je merrie 3 jaar (speltijd) of ouder zijn. Ook moet de merrie hengstig zijn. Hoe je merrie hengstig wordt, vind je onder het kopje 'hengstig'.
Je merrie hoeft geen niveau van L1 of hoger te hebben om ermee te kunnen fokken, dit kan gewoon vanaf de klasse B. Wel kan je pas fokken vanaf level 10.

Inhoud

Hengstig

Je merrie wordt standaard eens in de 7 dagen hengstig als ze beleerd is. Als je gebruikt maakt van de creditoptie fokpakket worden je merries 20% vroeger hengstig. Ze is dan 3 dagen hengstig en in deze tijd kan je haar laten insemineren bij de KI stationhouder. Als je dit doet, veranderd haar status naar drachtig. Laat je haar niet insemineren zal ze 3 dagen later weer hengstig worden. De hengstigheid wordt namelijk meegerekend in de 7 dagen. Dus stel je merrie is dag 1, 2 en 3 hengstig, dan is ze 4, 5 en 6 niet hengstig en dag 7 wordt ze weer hengstig.

Tevens kan je er ook voor zorgen dat als je merries op stal direct hengstig worden. Dit kan met het hormoon oestrogeen. Dit hormoon kan je winnen bij wedstrijden of overkopen van mede spelers. Als je dit hormoon in bezit hebt kan je deze activeren bij Uitrusting - Overig.

Als je merrie hengstig is, krijg je hiervan een rapport. Daarna kan je bij Paarden zien dat ze hengstig is. Bij het geslacht van het paard staat dan Merrie, hengstig.

Sperma

Om je merrie te kunnen insemineren heb je sperma nodig van een hengst van hetzelfde ras als je merrie. Sperma kan je afnemen bij de KI stationhouder of kopen op het forumboard Paardenmarkt-Sperma, via de TK/GZ Console of via de Sperma veiling op het spel. Zodra je dit sperma in bezit hebt en je merrie hengstig is, kan je de merrie bij de KI stationhouder insemineren.

Een fokruiter met fokvaardigheden kan meerdere buisjes sperma per keer laten afnemen.

Draagtijd

Een merrie is 25 dagen en 16 uur (echte tijd) drachtig.
In het echt is een merrie 11 maanden drachtig, maar omrekenen van de echte tijd naar de speeltijd is dat 25 dagen en 16 uur. Met credits kan de draagtijd gehalveerd worden.
Als je wilt weten hoe lang de dracht nog duurt klik je op Paarden onder het kopje Stal. Hier zal je een tab aan moeten maken en in deze tab het puntje Uitgeteld moeten aanvinken. Als je je merrie dan in deze tab zet kan je zien hoelang de dracht nog duurt. Wil je precies weten wanneer je paard is uitgeteld? Dan kan je gebruik maken van de creditoptie fokpakket. Dan krijg je de exacte tijd zien waarop je merrie is uitgeteld. Het fokpakket kost 5 credits.

Hoelang moet ik wachten voor ik mijn merrie weer drachtig kan laten maken?

Als je merrie bevallen is zal het 7 dagen duren voordat zij hengstig wordt. Enkel wanneer je het hormoon oestrogeen gebruikt, zal je haar direct weer kunnen insemineren.

Echo

Je kan zien wat voor geslacht je veulen krijgt. Om dit te zien moet je naar de dierenarts een echo laten maken. Wanneer de echo is gelukt kun je kijken bij je merrie( echo aanvinken bij tabs) wat voor geslacht het veulen word.

Let op!

  • Je moet wel een stal vrij hebben voor het komende veulen. Heb je geen stal vrij, dan wordt het veulen doodgeboren!
  • Je kan niet fokken met beginnerspaarden ( de paarden met een blauwe naam), enkel met stamboomlozen en alle generaties die daarop volgen. (Stamboomloze paarden zijn paarden met een groene naam in het spel).
  • Het is pas mogelijk te fokken als je ruiter level 10 heeft bereikt.
  • Als je merrie drachtig is, is het de laatste 6 dagen van de dracht niet meer mogelijk om haar te berijden. De merrie verdwijnt dan automatisch uit de lijst bij Paardrijden.
  • Het is niet mogelijk om rassen te kruisen!
Persoonlijke instellingen