Beginnersgids

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Net nieuw op Horse Tycoon? Dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan je hier stap voor stap laten zien hoe het spel werkt. Natuurlijk alleen de basis, de rest moet je zelf uitvinden!
Sommige woorden op deze pagina zijn blauw. Dat betekent dat het woord een link is waar je naar door kunt klikken. Zo kun je meer te weten komen over dat specifieke onderwerp.

De beginnersdoelen vind je hier!

Inhoud

Ruiter

Als je deze gids leest, heb je waarschijnlijk al je eerste ruiter aangemaakt. Zo niet, kun je een korte uitleg onder het volgende kopje vinden.

Ruiter aanmaken

Nadat je een account aangemaakt hebt, moet je een ruiter aanmaken. Je kunt meerdere ruiters aanmaken, maar om het simpel te houden, beginnen we met 1 ruiter. Na het registreren druk je op PLAY rechts bovenin. Dan kom je op het ruiterscherm. Hier kun je ruiters maken en kiezen met welke je wil spelen. Je hoeft alleen een naam in te vullen om een ruiter aan te maken. De naam moet uit tenminste 2 delen bestaan. Bijvoorbeeld een voor- en achternaam. Voorbeelden:

 • Donald Duck
 • Anky van Grunsven
 • Old Black Jack

Na het maken van een ruiter klik je op SPELEN, om met deze ruiter te gaan spelen!

Beginnerspaard

Nu kom je terecht in het spel, het enige wat je nu moet doen is meteen een paard aanmaken, dit wordt een beginnerspaard genoemd. In het scherm voor je, kun je een naam invullen en een ras uitkiezen. Dat spreekt voor zich!
Deze paarden zijn altijd 13 jaar, je kunt ze niet verhandelen en er kan niet mee gefokt worden. Beginnerspaarden kun je herkennen aan hun blauwe kleur.

Paardrijden

Voordat je kunt paardrijden, moet je paard eerst gezadeld zijn. Je eerste paard heeft al een hoofdstel en zadel om, maar voor alle opvolgende paarden moet je dit zelf doen. Een zadel en hoofdstel kun je kopen in de winkel. Links onder het menukopje "Uitrusting" kun je de "Winkel" vinden, daar koop je een zadel en hoofdstel. Als je dit gedaan hebt, ga je naar je zadelkamer en zadel je het paard op door middel van het keuzemenu bij het zadel & hoofdstel. Nu is je paard pas te berijden. Klik op "Paardrijden" onder het menukopje "Training" om paard te rijden. Dit kun je 5 keer doen, nadat je 5 keer je paard gereden hebt, kun je een les volgen.

Les

Als je 5 keer zelf gereden hebt, is het tijd voor een les. Lessen volgen doe je onder het menukopje "Training" bij "Paardrijles". Voor elke 5 keer paardrijden, kun je 1x lessen. Als je 5x gelest hebt kun je een wedstrijd rijden! Lessen werkt overigens heel simpel, je kiest een instructie en vervolgens schrijf je het paard in bij deze instructie. Achter elke instructie zie je een tijd staan in seconden. Dit is de gemiddelde tijd dat je moet wachten voordat de instrucie zijn/haar les heeft gegeven. Voordat je verder kunt met trainen, moet je wachten totdat de instructie de les gegeven heeft. Mocht dit erg lang duren, kun je in hetzelfde menu de les ook weer annuleren en een andere instructie proberen.

Wedstrijden

Nadat je 5 lessen gereden hebt, is het mogelijk om een wedstrijd te rijden. Voordat je wedstrijd kunt rijden, moet je eerst een startkaart aanvragen voor dat specifieke paard. Dit kan links in het menu onder "competitie". Er zijn meerdere typen wedstrijden, maar de reguliere wedstrijd is in eerste instantie alleen van belang, hiermee verdien je winstpunten. Bij een X aantal winstpunten kun je je paard promoveren naar de volgende klasse. Alleen bij de wedstrijden is er onderscheid in discipline. Het is het makkelijkste om eerst met dressuur te beginnen. Voordat je kunt springen moet je paard bijvoorbeeld eerst L1 dressuur zijn. Als je ruiter dressuur gericht is, zal je in dressuur beter presteren dan in springen. Zo kun je spring of dressuur vaardigheden kopen om beter te presteren bij een bepaalde tak in de sport. Vanaf level 18 kun je ook dressuur of spring tuig kopen. Uiteindelijk kun je in zowel dressuur als springen trainen naar het hoogste niveau; de Grand Prix (GP). Hierbij is het belangrijk dat je 45 paarden in training hebt, voordat je de promotie naar GP kunt maken. Bij eerdere klasses is er ook al een vereist aantal paarden die je in dat niveau moet hebben gereden, voordat je naar het volgende niveau kunt.

Voor meer uitleg is het handig om deze pagina te lezen, ook de doorverwijzingen die op die pagina staan.

Console

De console wordt ook wel de chat genoemd. Deze vind je rechts bovenin. Er zijn 4 kanalen;

 • de algemene chat heeft als afkorting 'alg'.
  • In de alg, zwart van kleur, kun je met alle spelers op het spel praten. Als je ergens niet uitkomt of het goed snapt, kun je dat ook in dit kanaal vragen.
 • het handelskanaal, ook wel het 'tk/gz' kanaal genoemd.
  • In dit grijze kanaal kun je zoeken naar spullen of deze te koop aanbieden. Via handelen worden deze spullen van de ene naar de andere speler verplaatst.
 • de chat van de rijvereniging, ook wel 'rv'.
  • Dit is de groene chat, hier kun je alleen praten met de leden van je rijvereniging.
 • de prive chat.
  • Deze is blauw, hierin kun je prive praten met 1 persoon. Dit doe je door @spelersnaam te typen of te klikken op een naam in de chat./


De werking van de chat kun je terugvinden op deze pagina of in dit filmpje!

Rijvereniging

Een rijvereniging is een soort van club met max 64 leden. Elke rijvereniging heeft een eigen kanaal in de chat, die alleen de leden van de RV (=rijvereniging) kunnen lezen. Daarnaast kent het lid worden van een rijvereniging ook voordelen tijdens het spelen. Rijverenigingen zijn of prive of openbaar. Voor een prive rijvereniging moet je uitgenodigd worden, bij een openbare kun je zo lid worden. Meer informatie hierover vind je iets verderop. Je kunt ook een eigen rijvereniging maken vanaf level 10 voor € 5.000, echter zijn verdere updates erg duur.

Lid worden van rijvereniging


Manier 1: Uitgenodigd worden door een manager of eigenaar van een rijvereniging. Je krijgt dan deze pb:

JKLeQ0o.png


Links onder het kopje algemeen staat rijverenigingen, klik deze aan.

wwPxdcN.png


Onderaan deze pagina zie je dan een uitnodiging:

3jMhuwM.png


Manier 2

Bij algemeen---> rijverenigingen een rijvereniging aanklikken waar jij graag lid van zou worden. Als de rijvereniging privé is (zie voorbeeld) dan kan je de eigenaar een pb sturen of je lid mag worden. Als de rijvereniging openbaar is kan je gelijk lid worden van de rijvereniging. Hiervoor klik je op lid worden.

Voorbeeld privé rijvereniging:

q8UtngY.png


Voorbeeld openbare rijvereniging:

gDUg1n2.png

Geld verdienen

Er zijn een aantal manieren om aan geld te komen, zoals met klusjes of je baantje. Als je begint krijg je standaard het baantje stalknecht.
Meer manieren om geld te verdienen kun je hier vinden.

Paard kopen

Als je dan eenmaal genoeg geld hebt, wil je misschien wel een paard erbij! Klik hier om te kijken hoe dat werkt.
Ook is het mogelijk om paarden te winnen.

Stal kopen

Op het spel geldt een maximum van 50 stallen per ruiter. De eerste 6 kun je kopen met HT geld, de rest moet gekocht worden met credits.
Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina stallen.

Email verifiëren

Om te kunnen handelen en om te kunnen praten in de chat is het nodig om je email verifiëren.

Vraag & Antwoord

Er is ook een Vraag - Antwoord gedeelte speciaal voor Beginners in de wiki. Klik hier om de lijst te bekijken!

Doelen van HT

Misschien vraag je je wel af, wat is nou de bedoeling van Horsetycoon? Waar speel je voor? Hieronder een lijstje met enkele ideeën:

Tot slot...

Je zult vast nog veel vragen hebben! Bekijk de Wiki nog eens goed en probeer zelf dingen uit. Als je ergens echt niet uitkomt, kun je dat altijd vragen op het [vragen forum], in de console of aan een moderator. Deze laatste kun je herkennen aan hun zwarte, rode of blauwe kleur op het forum, de chat en de online lijst.

Persoonlijke instellingen