Vraag en Antwoord

Uit wiki.horsetycoon.nl

(Doorverwezen vanaf VraagAntwoord)
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina bevat speciaal voor beginners een lijst met vraag en antwoord.

Inhoud

Paardrijden Vragen

 • Hoe moet ik mijn paard opzadelen?

Voordat je een paard kan opzadelen heb je natuurlijk een zadel en hoofdstel nodig voor je paard. Bij Uitrusting - Winkel heb je de mogelijkheid tot het aankopen van een zadel en hoofdstel. Elk paard heeft een zadel en hoofdstel nodig! Wanneer je beschikt over een zadel en hoofdstel kan je naar Uitrusting - Zadelkamer gaan. Daar staan al je hoofdstellen en zadels. Achter elk zadel en hoofdstel kan je paard vinden. Kies een paard uit de lijst en dan wordt het zadel of hoofdstel gebruikt voor dat paard. Zo kan je paarden op- en afzadelen.

 • Hoe moet ik paardrijden?

Wanneer het paard opgezadeld is kan je paardrijden. Je kan om de 3 minuten paardrijden. Wanneer je bij credits een lespakket gaat aanschaffen, kan je om de 2.24 minuten lessen. Paardrijden vind je terug onder Training.

 • Waarom kan ik geen rijles volgen?

Bij Training - Paardrijden zie je zelf gereden staan. Dat moet gelijk staan aan 5/5 en dan heb je de mogelijkheid om een rijles te volgen. Eerder kan je geen rijles volgen.

 • Hoe moet ik een wedstrijd doen?

Wanneer bij Training - Paardrijden, de lessen gereden gelijk zijn aan 5/5 dan kan je een wedstrijd rijden. Zit je bij een rijvereniging dan heb je de mogelijkheid om startcoupons te kopen. Dit kan bij Rijvereniging - Wedstrijden. Wanneer je geen startcoupon hebt betaal je meer voor een wedstrijd (€ 15 extra). Een wedstrijd rijden kan bij Competitie - Dressuur. Bovenaan heb je Reguliere wedstrijden, daar kan je altijd inschrijven. Bij de Rassenwedstrijden kan je enkel inschrijven wanneer het paard waarmee je een wedstrijd gaat rijden hetzelfde ras is als het ras van de rassenwedstrijd en als je minimaal level 10 bent! Competitie - Springen kan je enkel meedoen wanneer het paard L1 loopt in dressuur, eerder kan je geen springwedstrijd doen.

 • Hoe maak ik mijn paard wedstrijdklaar?

Een paard wedstrijdklaar maken kan als volgt:
-> Zorgen dat het paard gelongeerd is.
-> Hoeven uitkrabben en vacht borstelen.
-> Zadels poetsen.
-> Bij verzorgen is het mogelijk je paard in te vlechten, zijn/haar voetjes te wassen en zijn/haar staart te wassen.

 • Wat betekent het sterretje voor de paardennaam bij verzorgen?

Dit betekent dat je paard wedstrijd klaar is.

 • Waarom haal ik geen winstpunten?

Het kan best wel enkele levels duren alvorens je winstpunten behaald bij wedstrijden. Dit komt omdat er verschillende factoren meespelen bij het behalen van winstpunten.
-> Zadel/Hoofdstel (Hoe hoger hoe beter).
-> Zorgen dat zadels en hoofdstellen gepoetst zijn.
-> Zorgen dat het paard zijn/haar hoeven uitgekrabt zijn en de vacht is verzorgd.
-> Zorgen dat het paard gelongeerd is. (Op 100% staat).
-> Klusjes - Wedstrijd Groom het paard invlechten e.d.

Aankopen/Verkopen Vragen

 • Waar kan ik hooi aankopen?

Wanneer je hooi nodig hebt kan je vragen in de Console. Het TK/GZ kanaal onderaan kiezen en gewoon even plaatsen GZ Hooi. Wanneer er hooiboeren online zijn gaan deze dadelijk reageren.

 • Hoe moet ik handelen?

Handelen staat op volgende pagina perfect uitgelegd: Klik.

 • Hoe kom ik aan Sperma?

Heb je sperma nodig van een bepaalde hengst kan je vragen in de Console. Het TK/GZ kanaal onderaan kiezen en dan gewoon even plaatsen GZ sperma + ras. Wanneer iemand sperma heeft van het speficieke ras dat gezocht wordt, dan zal deze persoon zeker en vast reageren.

Geld Vragen

 • Hoe kan ik geld verdienen?

Er bestaat een hele uitleg over hoe je exact geld kan verdienen. Wil je meer weten: Klik

Fokken Vragen

 • Hoe kan ik mijn paard drachtig maken?

Beginnerspaarden/Starterspaarden kan je niet drachtig maken. Dit zijn de paarden die je ontvangt bij Lvl 1 en Lvl 5. Je kan enkel fokken met een Stamboomloos paard of nakomelingen van een stamboomloos paard. Stamboomloze paarden hebben een groene naam in het spel en geen stamboom!
Een merrie drachtig maken heb je sperma nodig van een hengst van datzelfde ras. Wanneer je over dat sperma beschikt, ga eerst langs op het profiel van je merrie. Stal - Paarden, klik de merrie aan en dan heb je de optie om de merrie hengstig te maken. Wanneer dat gebeurt is ga langs bij een KI Stationhouder. Deze kan je vinden bij Diensten - KI Station. Kies iemand uit de lijst en vervolgens bij Merrie Insemineren kies je het sperma van de hengst en maak een afspraak. Iets later gaat de merrie drachtig zijn.

RV Vragen

 • Hoe verlaat ik een Rijvereniging?

In het spel kan je naar Rijvereniging - Algemeen gaan en daar staat een grote knop met rode tekst op 'Rijvereniging verlaten'. [Rijvereniging»Algemeen]

Overige Spelvragen

 • Hoe kan ik een level hoger komen?

Levels bestaan uit experience (XP) om te verzamelen. Wanneer je in het spel bent zie je bovenaan Ruiternaam en daarnaast Level... Klik op Level en dan kan je kijken hoeveel XP je nog moet verzamelen naar de volgende level.
XP kan je met veel acties in het spel verzamelen, enkele voorbeelden: -> Zelf Rijden -> Klusjes -> Zadels en hoofdstellen poetsen -> Paarden verzorgen (hoeven en vacht) De acties in het spel leveren bijna allemaal XP op.

 • Hoe kan ik vrienden accepteren?

Wanneer er in de inbox een bericht van een vriendenverzoek kan je deze accepteren bij Account. Wanneer je op de pagina Account bent, scrol een beetje naar beneden en dan zie je dadelijk de uitnodigen staan. Elke uitnodiging kan je accepteren of weigeren.

 • Wat is Xp?

Lees volgende pagina: XP.

 • Wat zijn Attribuutpunten (AP's)?

Lees volgende pagina: Attribuutpunten.

 • waarom staat er een driehoekje voor mijn paardennaam bij paarden?

Dit betekent dat je paard binnenkort een hoefsmid/dierenarts nodig heeft. Ga met je muis op het driehoekje staan, en er word aangegeven wat er aan de hand is met je paard.

Belangrijk

Ontbreken er nog vragen die veel gesteld worden door beginners, deze kan je hier aangeven: [[1]].

Persoonlijke instellingen