Wedstrijd

Uit wiki.horsetycoon.nl

(Doorverwezen vanaf Competitie)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Wanneer kan ik een wedstrijd rijden

Je kan een wedstrijd rijden wanneer je 5 rijlessen hebt gereden.

Wat heb ik nodig voor een wedstrijd?

Als je paard 5 rijlessen heeft gereden kun je jouw paard invlechten bij klusjes. Een ingevlochten paard levert meer xp op. Vervolgens koop je een startcoupon. Verder moet de conditie van je paard op peil zijn.
Als allerlaatste heb je nog een startkaart nodig. Dit is een kaart die je eenmalig aanvraagt, dus dat hoeft niet steeds opnieuw. Je kan deze aanvragen in het linker menu, onder het kopje 'startkaart'.
Is dit allemaal in orde? Dan ben je klaar voor de wedstrijd!

Je score wordt volgens een bepaald methode uitgerekend, welke ook wel de puntenberekening wordt genoemd. Als je de wedstrijd goed rijdt, dan behaal je een winstpunt.

Soorten Wedstrijden

Er zijn drie soorten wedstrijden: regulier, ras en prestige.

Reguliere wedstrijden

In de reguliere wedstrijden kun je winstpunten halen. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen. Per 10 levels is er een categorie zodat je altijd kans hebt om te winnen en het niet aflegt tegen ruiters met een hoger level. Wanneer er genoeg deelname aan een wedstrijd is kun je geld of andere items winnen. Dit zijn ook wedstrijden voor alle rassen.

Hoeveel winstpunten je behaalt ligt aan de punten die je haalt in de proef. Er zijn verschillende dingen die de prestaties van je paard op een wedstrijd beïnvloeden. Hieronder een opsomming.

  • Je eigen vaardigheden
  • Vaardigheden en attribuutpunten van je instructeurs
  • Conditie van het paard
  • Conditie van de vacht en hoeven van het paard
  • Conditie van het zadel en hoofdstel
  • Training van het paard op jonge leeftijd
  • Volledig uitrijden van voorgaande klasses

Hierover vind je meer uitleg bij puntenberekening.

Ras wedstrijden

Rassen wedstrijden zijn speciaal georganiseerd voor één bepaald ras. Paarden die niet van dat specifieke ras zijn kunnen niet meedoen. Bij rassenwedstrijden is er een kans dat je een stamboomloos paard van dit ras wint.
Zodra dit gebeurt komt er een melding in de chat.

Meer informatie over ras wedstrijden vind je hier: Klik hier

Prestige wedstrijden

Prestigewedstrijden geven de optie om te strijden tegen andere teams. Het team welke het meest aan prestige heeft verdiend wint. Je ontvangt bij een prestigewedstrijd sowieso het aantal prestige dat het desbetreffende paard heeft verdiend. Heeft jouw team gewonnen, dan ontvang je het tienvoudige van het totaal aan behaalde prestige. Je kunt deelnemen aan een prestigewedstrijd, met maximaal 4 leden van elk team. Rijverenigingen waarvan de leden het meeste prestige gedoneerd hebben mogen vaker wedstrijden organiseren, mits ze de upgrade dressuurhekjes of hindernissen hebben. Om met je team mee te kunnen doen aan een prestige wedstrijden moeten de teamleden minstens op level 20 zitten.

Prijzen

Reguliere wedstrijden

Bij de reguliere wedstrijden wordt er één prijs uitgereikt per vier verschillende ruiters die meedoen in een klasse. Dit houdt in dat er bij acht verschillende ruiters twee prijzen uitgereikt worden. Echter is het wel zo dat de prijzen niet aan één ruiter uitgedeeld worden, dus stel dat jij op plaats 1 en 2 staat, dan gaat de tweede prijs naar plaats drie omdat daar een andere ruiter staat.

Ras wedstrijden

Bij de ras wedstrijden is er altijd prijs, ongeacht het aantal deelnemers.

Prestige wedstrijden

Bij prestige wedstrijden is er altijd prijs.

Persoonlijke instellingen