Equi

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Equi verdien je door actief te zijn op Horsetycoon.

Inhoud

Waar verdien ik het?

  • Reageren op nieuwsartikelen
  • Posten op de forums
  • Reacties raten
  • Topics & posts raten

Hoe werkt het?

Als je reageert op een nieuwsartikel, kan een andere gebruiker dat beoordelen. Een beoordeling kan van -1 tot +2 gaan. Krijgt jouw reactie een -1, dan krijg je ook -x aantal Equi. Uiteraard krijg je bij +2 +x Equi. Dus goed onderbouwd reageren en zorgen dat je niet spamt, zorgt voor een hoge Equi. Ook topics & posts kun je raten en zelfs met het raten verdien je een klein beetje Equi. Hoe het verdienen van Equi precies werkt, gaan we natuurlijk niet uit de doeken doen. Dit om te voorkomen dat iedereen alleen maar actief is om Equi te krijgen. Op de forums Paarden & Sport is de weging hoger, dit betekent dat een goede post/topic veel Equi oplevert, maar ook dat een slechte veel Equi laat verdwijnen van je account. Equi wordt 1x per uur berekend!

Wat is het nut van Equi en wat kan ik ermee?

Equi geeft aan in hoeverre jouw input op Horse Tycoon wordt gewaardeerd door mede HT-ers. Equi verdien je door on-topic en informatieve reacties/posts/topics te plaatsen. Deze moeten dan ge-rate worden door andere HT-ers voordat je er Equi voor krijgt. Om te voorkomen dat mensen zonder enige ervaring gelijk kunnen raten, moet je eerst zelf 100 Equi hebben voordat je anderen kunt raten. Vooralsnog is het alleen de eer die je ermee verwerft in de top-lijst.
Als je 1.000 equi hebt, heb je de mogelijkheid om een custom tracker te kopen. Dit is een lijst waarin je door middel van het oogje achter het board een compleet board in de lijst kunt zetten. In de equi winkel kun je een custom tracker ook wel kopen. Iedereen heeft automatisch de Watchlist waarin je topics kunt zetten. Dit kun je doen door op het knopje : Toevoegen aan watchlist te klikken in het topic zelf. Let op Als je een custom tracker hebt gekocht zie je alleen de topics waarvan jij het oogje hebt aangevinkt.

Raten?

Onder je accountinstellingen, vind je een optie Raten. Als je deze aangezet hebt, kun je op nonrated.gif klikken en daar ingeven wat je van de reactie/post/topic vond. Let wel op wat je rate! Mensen die steeds sterk afwijken van de norm, zullen een waarschuwing krijgen of zullen hun ratestatus en Equi verliezen. Dus ga goed om met het raten en ga niet trollen/pesten/klieren, want dit wordt bestraft. Hieronder een lijstje van de mogelijkheden die je krijgt bij het raten. Wie wat rate is onzichtbaar voor de normale gebruikers, moderators & administrators kunnen dit echter wel inzien. Je kunt niet raten in je eigen topic en op reacties op jouw reactie. De rate van een admin of mod kan meerdere keren wegen. Mods en admins hebben ook de mogelijkheid om een reactie/topic/post -2 (zeer slecht) of +3 (zeer goed) te raten.

  • +2 Informatief Deze is welverdiend als de plaatser van een reactie/topic/post nieuwe informatie aandraagt, nieuw inzicht op het onderwerp brengt of soortgelijke.
  • +1 Ontopic Van toepassing als de plaatser van een reactie/topic inhaakt op het onderwerp.
  • 0 Offtopic/niet relevant Van toepassing als de plaatser van een reactie/topic ingaat op een ander onderwerp dan het onderwerp van de startpost. De reactie is niet relevant.
  • -1 Ongewenst Gerechtvaardigd als de plaatser van een reactie/topic/post slechts een smiley plaatst of dingen als Hahaha. Zulke reacties dragen niets bij en zijn alleen een poging om Equi en/of posts te verdienen. Ook berichten die ingaan tegen de regels horen hierbij.

Het blauwe puntje onder de ratebalk, geeft aan wat je gerate hebt op dat topic/post/reactie.

Ik ben een reactie tegengekomen die in mijn ogen niet goed gerate is, wat moet ik doen?

Indien een post in jouw ogen off-topic is, maar de rating staat niet op off-topic, maar bijvoorbeeld op On-topic of Informatief. Dan kun je de post aankaarten in een centraal topic. Deze vind je hier: http://www.horsetycoon.nl/forum/topic/3043/centraal-topic-voor-foute-moderaties.html
Zo kunnen andere gebruikers die ook kunnen raten, de post (opnieuw) raten als uit de discussie blijkt dat de post wel On-topic of Informatief is!

Persoonlijke instellingen