Longeren

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is longeren?

Bij het longeren loopt het paard om de ruiter heen in regelmatig gevormde cirkels, hiermee kunnen wij het paard gymnasticeren vanaf de grond. Longeren is bedoeld om paarden zadelmak te maken en in te rijden, conditie te trainen en gewoon om dagelijkse beweging te geven. Longeren kun je om de 10 of 8 minuten, afhankelijk van de upgrades van je rijvereniging.

Longeren levert XP op, wat een positief effect heeft op het stijgen naar een volgend level.

Waarom longeren?

Longeren is een manier om de conditie van je paard op te bouwen en op peil te houden, net als de stapmolen.
Longeren is van belang om de conditie op 100% te brengen of te houden. Als de conditie van het paard lager dan 100% is, zal dit van negatieve invloed op wedstrijden zijn.

Paarden kun je vanaf 1 jaar longeren.
Een paard wat 100x gelongeerd is, voordat deze naar de trainer gaat, zal beter presteren op de wedstrijden. Dit betekent dat de leeftijd niets uitmaakt. Als jij een paard wat 3 jaar oud is 100x longeert voordat deze naar de trainer gaat heeft dit hetzelfde effect als dat jij een paard van 10 jaar 100x longeert voordat deze naar de trainer gaat. Tevens levert dit, in de wedstrijden, 2 extra punten boven op je puntenaantal op; zie hiervoor de pagina over puntenberekening.
Het is uiteraard niet verplicht om je paard 100x te longeren. Je kunt je paard ook direct naar de trainer sturen.
Zodra je paard langs de trainer is geweest zal het tellertje bij het kopje longeren weer op 0 springen. De 100x gelongeerd zal wel bij het getal bij titels worden opgeteld.

Tijdens het paardrijden kan het ook voorkomen dat een paard last van zijn rug krijgt. Om dit te verhelpen moet je longeren. Je moet 1 keer longeren om de rugpijn over te laten gaan

Update's

21-09-2011: Conditiebalk toegevoegd bij longeren.

Persoonlijke instellingen