Regels

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Console regels

Console algemeen

 1. De voertaal in de console is Nederlands. Titels van liedjes etc. wel toegestaan.
 2. Geen overmatig gebruik van (hoofd)letters en uitrekwoorden, de max ligt tussen 3 - 5 letters
 3. Geen overmatig gebruik van tekens als !?@#$%^&*().
 4. Schelden, dreigen en gebruikers in het negatief trekken is niet toegestaan.
 5. Behandel elkaar met respect
 6. Reclame maken voor diensten en rijverenigingen is niet toegestaan (Bijvoorbeeld: AG snelle hoefsmid). Hieronder valt ook het aanbieden en vragen naar gratis diensten. Reclame maken voor en zoeken naar een rijvereniging is op het forum wel toegestaan.
 7. Het vragen naar diensten is enkel toegestaan (in de algemene chat) als:
  • er geen speler online is met de benodigde dienst
  • enkel Nicholas the Traveler beschikbaar is
  • de aanwezige speler de dienst niet binnen een redelijke tijd uitvoert (+/-3 minuten)
 8. 1. Iemand herinneren aan zijn/haar baantje mag enkel privé of via PB (bericht).
 9. Onderwerpen die niet geschikt zijn voor minderjarige spelers mogen niet besproken worden op de console tussen 6:00 en 23:00
 10. Spammen is verboden. Onder spammen valt het posten van meerdere onzinnige berichten en het continue posten van hetzelfde bericht.
 11. Het is niet toegestaan om reclame te maken voor websites die niet afkomstig zijn van Tripix (console, forum en PB), met als doel het werven van leden. Verwijzingen naar filmpjes, liedjes en andere creatieve uitingen zijn wel toegestaan.
 12. Het vragen naar persoonlijke gegevens is niet toegestaan. Onder de persoonlijke gegevens vallen adressen, woonplaatsen, etc. Ook het doorgeven van persoonlijke informatie van andere gebruikers valt hier onder.
 13. Het uitdagen van andere spelers is niet toegestaan. Zie je dat iemand uitdaagt, of word je uitgedaagd, meld dit dan bij een moderator. Als je er op in gaat kunnen er ook consequenties aan vast zitten voor jou.

Console TK/GZ

 1. De TK/GZ optie van de console is uitsluitend bedoeld voor het verhandelen van items en diensten van dit spel die hieronder vermeld staan:
  • Je eigen items, die je met het handelssysteem kunt verhandelen (bv. hooi)
  • Het aanbieden van en zoeken naar trainpaarden
  • Het aanbieden van en zoeken naar hormoonplekken
  • Het vragen naar baantjes van andere spelers (bv. GZ KI)
 2. Zorg dat je verkoop mededeling goed leesbaar en begrijpelijk is voor medespelers. Schrijf dus in Algemeen Nederlands.
 3. Vermeld in je verkoop mededeling de belangrijkste punten, zoals:
  • wil je iets kopen of verkopen?
  • wat wil je (ver)kopen?
  • voor hoeveel wil je (ver)kopen?
 4. Vermeld in het geval van sperma het ras.
 5. Vermeld in het geval van paard het ras, geslacht, inteelt etc.
 6. Veulens welke nog niet geboren zijn kunnen pas aangeboden worden wanneer de draagtijd van de merrie niet meer dan 10 dagen is.
 7. Bedelen is niet toegestaan.

Forum regels

Inleiding

Op het forum gelden een aantal regels die hier worden uitgelegd. We raden jullie ook aan om de Algemene Voorwaarden van Horse Tycoon door te nemen. Niemand is verplicht om in het forum te reageren. Je bent zelf verantwoordelijk voor elke eigen post in het forum. Denk dus op voorhand goed na wat je wil posten en wees je bewust van wat kan en niet kan.

Een topic openen

 1. Plaats je topic in het juiste board. Elke board heeft een eigen sticky met voorwaarden en uitleg over welke topics er geopend mogen worden.
 2. Post geen topic dubbel. Als je niet zeker weet in welk board je topic thuishoort, kun je een forummoderator of supermoderator contacteren.
 3. Lees de sticky met voorwaarden zeker goed door voor je een topic opent. Hierin vind je de nodige huisregels wat kan en niet kan in het desbetreffende board.
 4. Verzin een duidelijke titel voor het topic. Titels zoals 'Hmm', 'Help' e.d. vallen daar niet onder. De titel geeft een korte blik weer waar het topic inhoudelijk over gaat. Controleer ook of je titel een tag moet hebben.
 5. Probeer de inhoud zo duidelijk mogelijk te maken zodat de bedoeling van het topic duidelijk is. Naargelang het board volg je de huisregels van de startpost/inhoud.
 6. Hou je aan de algemene voorwaarden van Horse Tycoon.

Reageren op een topic

 1. Lees de sticky met voorwaarden zeker goed door voor je op een topic reageert. Hierin vind je de nodige huisregels wat kan en niet kan in het desbetreffende board.
 2. Bij het plaatsen van een reactie wordt er in de eerste plaats verwacht dat je reactie enige vorm van inhoud heeft. Hou er rekening mee dat er gewerkt wordt met een ratesysteem.
  +2 Informatief Deze is welverdiend als de plaatser van een reactie/topic/post nieuwe informatie aandraagt, nieuw inzicht op het onderwerp brengt of soortgelijke.
  +1 Ontopic Van toepassing als de plaatser van een reactie/topic inhaakt op het onderwerp.
  0 Offtopic/niet relevant Van toepassing als de plaatser van een reactie/topic ingaat op een ander onderwerp dan het onderwerp van de startpost. De reactie is niet relevant.
  -1 Ongewenst Gerechtvaardigd als de plaatser van een reactie/topic/post slechts een smilie plaatst of dingen als Hahaha. Zulke reacties dragen niets bij en zijn alleen een poging om Equi en/of posts te verdienen. Ook berichten die ingaan tegen de regels horen hierbij.
 3. Het kan altijd voorvallen dat een topicstarter zich niet aan de huisregels houdt. Wanneer dit het geval is contacteer dan een forummoderator van het board of een supermoderator. Het is niet verboden een reactie te plaatsen in het desbetreffende topic met als inhoud wat de TS fout heeft gedaan, maar dit moet altijd op een respectvolle manier geformuleerd worden.

Wanneer wordt een topic gesloten?

 1. Een topic kan ten allen tijde gesloten worden door een forummoderator of supermoderator. Wanneer een topic gesloten wordt kunnen daar enkele redenen voor zijn.
 2. Topics die niet aan de regels van het forum en de algemene regels voldoen worden gesloten.
 3. Topics waar niet meer in gereageerd wordt, worden na verloop van tijd gesloten.
 4. Wanneer een topic 100 pagina's bevat wordt deze automatisch gesloten. Je hebt dan het recht een nieuw topic te openen. Deze situatie gaat meestal voorkomen in 'Huiskamer'.
 5. Een topic dat uit de hand loopt, dit kan d.m.v. een zware discussie, scheldpartij, e.d, kan ook gesloten worden.
 6. Het afdwingen van een slotje in welke vorm dan ook (titel veranderen, inhoud weghalen, pb sturen etc.) is niet wenselijk. Alleen op de boards Horse Tycoon - Crea Bea en Horse Tycoon - Paardenmarkt mag er in de titel worden aangegeven 'Verkocht', waarop het topic door een moderator gesloten zal worden.

Wanneer een topic gesloten wordt, krijgt de topicstarter een bericht met de uitleg waarom deze gesloten is. Als er onduidelijkheden zijn kan er altijd een moderator van het desbetreffende board gecontacteerd worden of een supermoderator.

Avatars, onderschriften en andere afbeeldingen/films

 1. Niet elke afbeelding/film kan geplaatst worden of gebruikt worden als avatar of onderschrift. Er moet rekening gehouden worden met de leeftijd van iedere gebruiker, welke begint van een jonge leeftijd. Elke afbeelding/film moet de mogelijkheid hebben om door iedere leeftijd te worden bekeken zonder enige vorm van uitzondering.
 2. Onderstaande omschrijvingen zijn strikt verboden.
  • Afbeeldingen/filmen m.b.t. overmatig zichtbaarheid van bloed, geweld zijn niet toegestaan.
  • Afbeeldingen/filmen waar enige vorm van dierenleed/mishandeling in terug te vinden is.
  • Elke vorm van hard- en softporno is verboden. Hentai e.d. vallen hier ook onder.
  • Afbeeldingen/filmen waar enige vorm van criminaliteit in terug te vinden is.
  • In het geval men een avatar van internet gaat plukken is het aan te raden deze alsnog zelf even up te loaden. Het is altijd mogelijk dat er een beveiliging rust op een avatar met de mogelijkheid dat de avatar veranderd in een seksuele/erotieke avatar.

Copyright

Hou er ook rekening dat er een copyright op een avatar of onderschrift kan rusten wanneer je deze gewoon van het internet gaat plukken. Afbeeldingen gevonden op internet bezitten een copyright. Horse Tycoon is niet verantwoordelijk wanneer dergelijke foto's gebruikt worden. Het is aan te raden om stockfoto's te gebruiken als het niet gaat om eigen foto's.

Om meer te weten over stockfoto's e.d. is er een topic gemaakt om iedereen op weg te helpen. Aan te raden om het topic toch eens door te nemen indien twijfel. Dit kan hier.

Overige forumregels

Respect

Het is ontzettend belangrijk ten allen tijde respect te tonen voor andere medespelers en crew. Bij het plaatsen van reacties op gevoelige onderwerpen is het noodzakelijk om extra aandacht te besteden of de reactie geen emoties oproept bij medespelers. Belangrijker nog, of de reactie wel door de beugel kan. Onderwerpen i.v.m. allochtonen, racisme, e.d. zijn enkele geschikte voorbeelden.

Spam en urls/links

Spam is verboden. Zogenaamde referrallinks zijn nadrukkelijk niet toegestaan. Voor de rest zijn alle urls/links toegestaan, mits je er niet op een overdreven manier aandacht voor vraagt.

Verder willen we niet weten hoe je aan software, muziek, foto's, films e.d. komt. We willen niet dat Horse Tycoon uitgroeit tot een forum waar men illegale dingen uitwisselt, dit kan ons namelijk problemen opleveren bij controlerende instanties.

Het is niet verboden een url op te nemen in een onderschrift. Zolang de url geen betrekking heeft tot bovenstaande uitleg.

Raten

Het is verboden andere spelers een verkeerde rating te geven. Zowel in de negatieve als de positieve zin. Een rating moet terecht zijn. Misbruik wordt niet getollereerd.

Niet toegelaten

Natuurlijk zijn er nog wel enkele overige punten die niet geappreciëerd worden. Om het plaatje compleet te maken, hieronder een lijst van de overige punten welke zeker ook in acht moeten genomen worden.

 1. Overmatig gebruik van hoofdletters.
 2. Reageren met enkel een smiley.
 3. Onnodig omhoog halen van een topic.
 4. Een topic meerdere keren openen. Hetzij in hetzelfde board of meerdere boards.
 5. Medespelers vragen om huiswerk op te lossen is verboden. Een second opinion of uitleg vragen over een onderwerp is beide wel mogelijk.
 6. Topics waar paarden, credits, geld, e.d. worden aangeboden om te ruilen met spullen/items van andere websites/spellen is verboden.
 7. Zorg dat je startpost goed leesbaar en begrijpelijk is voor medespelers. Schrijf dus in Algemeen Nederlands en maak geen gebruik van abnormale lettertypes of –groottes.
 8. Topics waarin gevraagd wordt om een stem uit te brengen.
 9. Topics waarin items, geld, hooi e.d. worden verhandeld. Enkel paarden en sperma aanbieden is toegestaan bij HorseTycoon - Paardenmarkt.
 10. Diensten aanbieden in het forum is niet toegestaan. We verstaan daaronder bijvoorbeeld het reclame maken voor een opleiding.

De regels worden met enige 'common sense' benaderd. Ga niet precies de grenzen opzoeken, want de consequentie zal hoe dan ook worden uitgedeeld.

Persoonlijke instellingen