Sport Index

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Sport Index geeft aan hoe waardevol het paard in de sport is! Sport Index is het totaal van Sport Index Dressuur en Sport Index Springen.

Inhoud

Index verdienen

Wanneer een nakomeling de Grand Prix bereikt, zal dat betekenen dat zijn of haar ouders allebei 1 punt in de Sport Index krijgen.
Voor elke promotie naar de Grand Prix, bij welke ruiter dan ook, zullen de ouders beide 1 punt in de Sport Index krijgen.

Let op! Geen enkel paard krijgt zelf Sport Index door zelf de Grand Prix te behalen. Dit gebeurt alleen als een nakomeling dat doet!

Vererving

Elke hengst geeft een bepaald percentage van zijn Sport Index door! Dit percentage noemen we betrouwbaarheid en is bij elke hengst anders, hoe hoger hoe beter natuurlijk! Merries geven geen Sport Index door.

Bij het berekenen van de hoeveelheid SI van het paard hoef je alleen maar naar de vader te kijken. De merrie geeft namelijk geen SI door, en de opa's zitten al verwerkt in de moeder en de vader.

De formule voor het berekenen van de hoeveelheid SI is deze: ((Eigen SI + SI van de vader / 100) * betrouwbaarheid = Sport Index nakomelingen

Voorbeeld uit het spel
Hierbij een voorbeeld uit het spel. De stamboomloze Haflinger hengst Baldr heeft momenteel 11 SID. De betrouwbaarheid weten we niet. Een veulen van hem, de hengst Standing ovation heeft 7 SID.
Omdat de hoeveelheid SID afgerond wordt tot een heel getal, kan het dus liggen tussen de 6,5 en 7,4 SID. Dit komt overeen dat de betrouwbaarheid tussen de 60% (6,5/11) en de 67% (7,4/11).
Standing ovation heeft ook weer een veulen gehad, dat veulen heeft 3 SID gekregen.
Wat is nu de betrouwbaarheid van Standing ovation?
De hoeveelheid SID is uitgerekend door de SID van Baldr op te tellen bij de SID van Standing ovation en dat te vermenigvuldigen met de betrouwbaarheid. Dus:

(11 + 7) x betrouwbaarheid = 3

Ook hier hebben we met de afronding te maken, dus de hoeveelheid SID kan liggen tussen de 2,5 en 3,4. Dit betekent dat Standing ovation een betrouwbaarheid heeft van tussen de 14% (2,5/18) en de 19% (3,4/18).

Let op: Het voorbeeld klopt niet helemaal! Er wordt gerekend met de niet afgeronde hoeveelheid SID, dus de 7 SID kan iets hoger of iets lager zijn.

Inteelt paarden kunnen geen Sport Index krijgen.

Berekenen

Bij het Keurstation is het mogelijk om de Sport Index van een paard opnieuw te berekenen. Dit is handig als één van de ouders een hogere Sport Index gekregen heeft. Het is namelijk mogelijk dat een broertje of zusje van je paard de Grand Prix behaald, dan gaat de Sport Index van de ouders van je paard omhoog. Je paard kan dan alsnog de Sport Index toegekend krijgen via de vererving.
Je betaald hiervoor per niet - berekende generatie €100. Dus stel alle generaties voor jouw paard zijn al berekend dan betaal je maar €100, maar zijn er bijvoorbeeld 4 generaties voor jouw paard niet berekend, dan betaal je €400. Je kunt eens per 24 uur je paard (opnieuw) keuren voor sid.

Als de vader dus niet gekeurd is, dan kan je altijd nog je veulen keuren! Hierbij wordt het aantal SI van de vader dus wel meegenomen.

Wedstrijden

Sport Index heeft invloed op wedstrijden.
Hoe hoger je Sport Index Dressuur, des te hogere punten je bij dressuurwedstrijden zal behalen.
Hoe hoger je Sport Index Springen, des te lagere barragetijd je bij Springwedstrijden zal behalen!

Persoonlijke instellingen