VPH

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

De Virtuele Paarden Handelaar is in het leven geroepen om het overschot van paarden een beetje in te dammen. Oorspronkelijk heet de VPH eigenlijk Buitenlandse Paarden Handelaar op Het Paardenspel, maar voor Horse Tycoon is er gekozen voor een wat duidelijkere naam. Je moet level 15 zijn om gebruik te kunnen maken van de VPH.

Hoe werkt de VPH?

In plaats van een éénmalige beloning bij het 'verkopen' van je paard, krijg je bij de VPH elke week een bepaalde hoeveelheid XP voor je paard. De hoeveelheid hangt af van de eigenschappen en prestaties van het paard, meer daarover hieronder. Wanneer een paard 24 jaar is en overlijdt bij de VPH, dan wordt hier geen XP meer over ontvangen. De XP word eenmalig per week uitgekeerd, op vrijdagochtend om 8:00.

Na het 'verkopen' van een paard aan de VPH, is het paard niet meer terug te halen en heeft het paard een andere eigenaar!

Score

Elk paard krijgt een score toebedeeld op basis van een aantal factoren, zie hieronder de tabel met score per onderdeel:

Onderdeel Score per
WP dressuur 1
Klasse dressuur 500
Klasse WP max dressuur 1.000
WP springen 1
Klasse springen 500
Klasse WP max springen 1.000
Sport Index 500 (2.500 tot 17-12-2019)
Predikaat 5.000
Nakomeling 1

De totale score word opgeteld en als volgt verdeeld:

  • Combinatie + basis = XP voor ruiter laatste eigenaar
  • Combinatie = XP voor ruiter

Het is dus mogelijk dat je XP van de VPH krijgt voor een paard dat je niet zelf naar de VPH gedaan hebt. Je krijgt dan alleen XP voor winstpunten, klasses en gemaximaliseerde klasses. Degene die het paard naar de VPH gedaan heeft, krijgt ook XP voor de Sport Index, Predikaten en nakomelingen.

Bekende beperkingen

Een aantal dingen moeten nog aangepast worden, maar hebben op dit moment wel een bepaalde invloed op de werking van de VPH.

  • Scores staan vast in de database, echter kan het zijn dat nakomelingen zorgen voor meer Sport Index. Het herberekenen van de scores is nog niet uitgewerkt!
  • Het is niet mogelijk om stamboomloze paarden naar de VPH te doen.
  • Paarden bij de VPH overlijden gewoon en leveren dan geen XP meer op!
  • Je kunt ook paarden naar de VPH doen die geen XP opleveren, je bent dan van het paard af, maar krijgt er niks voor.
Persoonlijke instellingen