Veulen

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Iedereen komt wel eens in het bezit van een veulen, aangezien er wel wat verschillende acties ondernomen kunnen worden met een veulen gaan we ze voor jullie allemaal even op een rij zetten.

Inhoud

Naam geven

Wanneer een veulen gefokt wordt heeft deze nog geen naam. Ga naar Fokkerij - Veulens naam geven, kies vervolgens het veulen en geef de gewenste naam in. Bevestig om de naam te geven aan het veulen. Deze optie geldt niet voor stamboomloze paarden, die hebben al een naam. Dit kan enkel als je ruiter level 10 is.

Veulens Africhten

Het is mogelijk een veulen af te richten. Het betreft verkeersmak maken en afspenen. Deze acties kan je ondernemen bij Fokkerij - Veulens africhten.

Chippen

Een nieuwgeboren veulen moet even langs de dierenarts voor een chip. Je kan online dierenartsen terugvinden bij Diensten - Dierenarts. Dit kost 65 euro.
Op het moment is het nog niet verplicht om je veulen te chippen, er moet nog een speciale taak verzonnen worden voor het chippen.

Longeren

Na het africhten kan je starten met longeren. Dit kan vanaf het ogenblik dat het veulen de leeftijd van één jaar bereikt heeft. Veulens/paarden die, voordat ze naar de trainer zijn geweest, 100x gelongeerd worden, presteren tijdens de wedstrijden beter. Het is dus een voordeel om je veulen/paard te longeren.

Opgroeien

Het is mogelijk om een veulen sneller volwassen te laten worden. Dit kan op het profiel van het desbetreffende paard. Ga langs bij Stal - Paarden, klik het juiste tabblad aan, kies het gewenste veulen en klik onderaan op eclipse om het paard te verouderen..
Stamboomloze paarden kon je eerst gratis op laten groeien. Dit is nu niet meer mogelijk.

Trainer

Een onbeleerd paard moet eerst langs een trainer alvorens de effectieve trainen/wedstrijden van start kunnen gaan. Om een trainer uit te zoeken ga je langs bij Diensten - Trainer.
Dit kost 500 euro. Wanneer de training gedaan is kan volledig van start worden gegaan met het paard.

Let op: Een veulen moet 3 jaar zijn, voordat het naar de trainer kan.

Persoonlijke instellingen