Sperma

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Hoe sperma afnemen?

Sperma afnemen doe je bij het KI station. Je kunt per paard per 7 dagen één reageerbuisje sperma laten afnemen, dit komt dan in je vriezer terecht. Je kan sperma laten afnemen bij je paard als hij 3 jaar oud is en beleerd is. Je paard is beleerd als hij naar de Trainer is geweest.
In het begin heb je twee sloten in je vriezer, het is echter mogelijk dit uit te breiden met hulp van fokkersvaardigheden of credits.

Houdbaarheid van sperma

Sperma is eeuwig houdbaar, zolang je het niet gebruikt. Er zit dus geen houdbaarheidsdatum aan vast.

Fokkersvaardigheden

De eerste mogelijkheid is het kopen van de fokkersvaardigheden. Als je fokkersvaardigheden aankoopt kun je voor €12.500,- een extra vriezer slot kopen.
Je hebt standaard al twee vriezer sloten, dus bij de aankoop van de derde fokkersvaardigheid zul je pas een extra vriezer slot kunnen kopen!

Een tweede voordeel van de fokkersvaardigheden is dat je vanaf 10 fokkersvaardigheden, 2 buisjes sperma per keer kan afnemen
Je hebt al standaard één reageerbuisje, dus als je 10 fokkersvaardigheden hebt krijg je een extra buisje!

Hier vind je een tabel met fokruiters die voor andere spelers meerdere buisjes willen afnemen.

Credits

De tweede mogelijkheid is het kopen van vriezersloten met credits. Je betaalt 10 credits voor één vriezerslot, waardoor je meteen meer sperma op kan slaan.
Je hebt met het kopen van vriezersloten met credits niet het voordeel dat je meerdere reageerbuisjes of kan nemen. Dit voordeel heb je met fokkersvaardigheden wel.

Waar kan ik sperma kopen?

Forum

Op het forum is een board waar je sperma kan aanbieden en kan kopen. Die kun je hier vinden: sperma markt. Lees eerst de policy door voor de regels die gelden op dit board.
Een topic openen is alleen toegestaan wanneer je sperma aan wil bieden. Wanneer je sperma wil zoeken en kopen mag je geen topic aanmaken. Dan kun je kijken bij de topics of er wat tussen zit wat je zoekt en nodig hebt.

Sperma Veiling

Op het spel is een Veiling waar je kan bieden op sperma. Die kun je hier vinden: Sperma veiling Hier kun je je sperma op de markt zetten of sperma kopen door middel van bieden. Het minimale startbedrag is €500 euro. Wanneer het startbedrag hoger word ingesteld dan €500 euro, worden er veilingkosten gerekend.
Als je geen vriezersloten vrij hebt, kun je geen sperma kopen. Het aantal vriezersloten dat je vrij hebt, moet gelijk zijn met het aantal buisjes sperma waar je op biedt/hebt geboden. Anders is het onmogelijk om te bieden op het buisje sperma van jouw keuze. Als je bijvoorbeeld op 6 buisjes wil bieden, moet je ook minimaal 6 vriezersloten vrij hebben, anders is het niet mogelijk om te bieden.
Een veiling kan maximaal 24 uur duren.

Persoonlijke instellingen