Voer

Uit wiki.horsetycoon.nl

Ga naar: navigatie, zoeken

Paarden hebben voer nodig om te kunnen overleven. Het spel gaat uit van maximaal 6kg hooi per dag. Je kunt een paard elke 3 uur voeren.

De honger van een paard loopt alleen op als je online bent. Als een paard langdurig geen voer krijgt en de honger-balk bereikt 90% of hoger, dan holt de conditie van het paard achteruit en zal het niet meer presteren op wedstrijden.

Inhoud

Waarmee kan ik voeren?

Je kan alleen voeren met hooi. Voeren met brokken en sportbrokken heeft alleen maar voordeel op de prestaties bij wedstrijden en levert meer XP op dan het voeren van hooi. (Sport)brokken zorgen niet voor het verlagen van het honger-percentage.

Hooi

Een paard consumeert 2kg hooi per keer. Een paard krijgt alleen honger als je online bent.

Waar kan ik hooi kopen?

Hooibalen kun je kopen bij een landbouwer, welke je gemakkelijk kunt vinden via de console. Hooi kun je alleen verkrijgen via handelen. In de chat/console kun je een oproep plaatsen zoals bijvoorbeeld: 'GZ hooi'. Een landbouwer zal dan waarschijnlijk op je reageren en je hooi verkopen door middel van het handelscherm.
Daarnaast heeft de landbouwer een eigen pagina onder diensten. Als je op het mandje achter de naam van de landbouwer klikt begin je direct te handelen met de gekozen landbouwer.

Brokken

Een paard consumeert 1kg brokken per keer. Brokken zijn goed voor de prestaties van het paard. Om extra punten te krijgen moet je de brokken minimaal 24 uur van tevoren gevoerd hebben. Je krijgt per paard per keer 500xp als je brokken voert.
Voor extra prestaties zijn er ook sportbrokken.

Let op: Brokken verminderen niet de honger van het paard!

Waar koop ik brokken?

Brokken kun je in de winkel kopen, deze kosten € 40,- per zak van 20kg.

Sportbrokken

Een paard consumeert 1kg sportbrokken per keer. Sportbrokken zijn extra goed voor de prestaties van het paard. Om extra punten te krijgen moet je de sportbrokken minimaal 24 uur van tevoren gevoerd hebben.
Naast de sportbrokken zijn er ook nog de iets mindere en goedkopere brokken.
Sportbrokken kun je voeren als je level 20 of hoger bent!

Let op: Sportbrokken verminderen niet de honger van het paard!

Waar koop ik sportbrokken?

Sportbrokken kun je gewoon in de winkel kopen, de kosten zijn € 90,- per zak van 20kg.

Dorst

Een paard kan ook dorst krijgen, om er voor te zorgen dat je paard geen dorst meer heeft kan je het paard om de 3 uur water geven. Dit water hoef je niet eerst te kopen, dit heb je gewoon. Voor het water geven van je paard krijg je 100 xp per keer.

Hoe moet ik mijn paard voeren om het best te presteren?

Wanneer je binnen 24 uur je paard 1x water, 1 x hooi geeft en 1 x (sport)brokken presteert je paard beter op wedstrijden.

Persoonlijke instellingen